gyogyszeripari-ceg-a-panattoni-city-dock-torokbalint-elso-berloje Gyógyszeripari cég a Panattoni City Dock Törökbálint első bérlője - Raktárbank ingatlanpiaci hírek
Kiadó Raktár Kiadó Telek Kiadó Telephely Eladó Raktár Eladó Telek Eladó Telephely
HU   |   EN

Gyógyszeripari cég a Panattoni City Dock Törökbálint első bérlője

Gyógyszeripari cég a Panattoni City Dock Törökbálint első bérlője

Az ipariingatlan-fejlesztő óriás legelső magyarországi parkja májustól várja bérlőit

Európa legnagyobb ipariingatlan-fejlesztője, a Panattoni megkötötte első magyarországi bérleti szerződését. A Panattoni City Dock Törökbálint névre keresztelt, vadonatúj logisztikai központ az ingatlanfejlesztő óriás legelső magyarországi projektje. A Belvárostól mindössze 12 km-re elhelyezkedő, négy raktárból álló komplexum megfelel a legkorszerűbb környezetvédelmi előírásoknak. Az első bérlő a Pharma Pack Hungary Kft. hosszú távú bérleti szerződést kötött a Panattonival. 

Május elején adják át a több mint 17 ezer négyzetméter területű, négy modern logisztikai csarnokot magába foglaló Panattoni City Dock Törökbálint komplexumot, az első bérlő pedig nyár elején megkezdi működését. 

A gyógyszerészeti termékeket gyártó Pharma Pack - az Extrovis AG 100%-os magyarországi leányvállalata - raktárbázist és csomagolóüzemet épít ki, amelyhez speciális kialakítású hűtőraktár is tartozik majd. Az Extrovis AG egy svájci székhelyű integrált gyógyszeripari vállalat, amely nagy hangsúlyt fektet a hiánypótló és komplex gyógyszerkésztermékek fejlesztésére és gyártására.

„A törökbálinti logisztikai park kiváló elhelyezkedéssel rendelkezik, ami nagyon fontos számunkra, hiszen nemcsak Magyarországot, hanem a világ bármely tájékán lévő partnereinket is innen szándékozzuk kiszolgálni” – mondta Varga Krisztián, a Pharma Pack Kft ügyvezetője. – „A lokáció mellett pedig kifejezetten olyan épületet kerestünk, amely környezetvédelmi és technológiai szempontból is első osztályú. A Panattoni City Dock Törökbálint modern építménye minden gyógyszerészeti elvárásunknak megfelel, ami rendkívüli fontossággal bír a minőségtudatos cégépítésünkben.”

„Magyarország kulcsszerepet játszik az Extrovis csoport jövőbeni gyártási és logisztikai infrastruktúrájában. Az új logisztikai központ fontos mérföldkő termékeink versenyképes piaci bevezetésében és lehetőséget ad a Pharma Pack tehetséges csapatának, hogy tovább javítsák az általuk nyújtott szolgálatások minőségét” – tette hozzá Dr. Váczi János, az Extrovis csoport vezérigazgatója.

A törökbálinti komplexum a BREEAM Excellent tanúsítványt tűzte ki célul, vagyis üzemeltetési költsége, energia- és erőforrás-felhasználása hatékonyabb az átlagos ipari ingatlanokénál, azaz megfelel a legszigorúbb zöld építkezési előírásoknak. „A Panattoni piacvezető Európában, csak a kontinensen több mint 9 millió négyzetméter, tanúsítottan fenntartható területet adtunk már át” – mondta el Kemenes László, a Panattoni Hungary ügyvezetője. – „Tisztában vagyunk vele, hogy vezető globális szereplőként mi is felelősek vagyunk azért, hogy elérjük a klímacélokat, ezért kötelezettséget vállaltunk arra, hogy 2025-re minden új fejlesztésünk nettó nulla üzemeltetési szén-dioxid kibocsátású legyen.”

„A törökbálinti projektünk nemcsak megvalósítja a környezettudatos építkezést, hanem egy városközponthoz közeli, autópálya mentén elhelyezkedő ún. last-mile raktárkközpontot hoz létre. Ez jó megoldást jelenthet azon cégek számára, amelyek kellemes környezetben szeretnék javítani a szállítási hatékonyságukat és a készletgazdálkodási folyamatokat, illetve csökkentenék a költségeket és a környezeti hatásukat” – tette hozzá Tóth Mariann, a Panattoni magyarországi bérbeadási igazgatója. 

A tranzakcióban a Panattoni partnere a Colliers volt. „Nagy szakmai megtiszteltetés volt számomra, hogy egy nagy tervekkel rendelkező bérlő és szintén nagy tervekkel rendelkező ingatlanfejlesztő cég sikeres találkozásában és sikeres üzletkötésében működhettünk közre. A magas gyógyszeripari sztenderdeknek és egyedi bérlői igényeknek így egy, a Panattoni City Dock Törökbálint parkban megépült magas minőségű épület, valamint egy flexibilis bérbeadó adhat hosszútávú otthont” – mondta Beck Tamás, a Colliers Magyarország igazgatója. 

 

kép: panattoni