nagyobb-lesz-a-kecskemeti-mercedes-gyar Nagyobb lesz a kecskeméti Mercedes gyár - Raktárbank ingatlanpiaci hírek
Kiadó Raktár Kiadó Telek Kiadó Telephely Eladó Raktár Eladó Telek Eladó Telephely
HU   |   EN

Nagyobb lesz a kecskeméti Mercedes gyár

Nagyobb lesz a kecskeméti Mercedes gyár

A Mercedes magyarországi üzeme a gyártókapacitás növekedése következtében a vállalatcsoport egyik kulcsfontosságú egységévé lép elő. Az elektromos modellek gyártása a következő évben kezdődik, számos új munkahely jön létre, és a helyi infrastruktúra is fejlődni fog - mondta Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Kecskeméten. A miniszter meglátogatta az épülő Mercedes Benz gyártócsarnokot és átadta a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét Christian Wolffnak, a vállalat vezérigazgatójának, a magyar járműipar fejlődését elősegítő munkája elismeréseként.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy az elektromos autóipar lesz az európai gazdaság jövőbeni alappillére, és a Mercedes ennek egyik fő képviselője, amely hazánkba helyezte elektromobilitási stratégiája központját. Azok a nemzetek fognak a leggyorsabban és legdinamikusabban növekedni, amelyek a lehető legtöbb elektromos autóipari beruházást vonzzák.

A miniszter kiemelte, hogy a német cég folyamatosan bővülő magyarországi kapacitása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy "Magyarország az európai elektromos autóipar egyik, de talán a legjelentősebb központja legyen". "Új gyártócsarnokok épülnek, ahol az új karosszéria- és összeszerelő gyártósorokat helyezik el. A fejlesztéseknek köszönhetően az új elektromos platformra épülő modellek gyártása a jövő évben megkezdődik. Új munkahelyek jönnek létre nagy számban, és a kecskeméti infrastruktúra is fejlődni fog" - közölte a miniszter.

A Mercedes, amely Magyarországon közel 5 000 embert foglalkoztat, a tavaly bejelentett nagyszabású beruházás eredményeként magasabb kategóriájú és technológiai értékkel bíró típusokat hoz Magyarországra. A gyártás 2024-ben kezdődik, és a fejlesztések eredményeként a kecskeméti üzem a konszern egyik legjelentősebb gyártóegységévé válik, sok új munkahelyet teremtve ezzel valamint az infrastruktúra is fejlődik.

A miniszter beszámolt arról, hogy a magyar autóipar 2022-ben történelmi rekordot ért el, a 150 ezer munkavállalót foglalkoztató ágazat termelési értéke meghaladta a 12 ezer milliárd forintot, az exportarány pedig mintegy 90 százalékon állt. Emellett a növekedési lendület továbbra is fennáll, hiszen az idei év első adatai szerint az ágazat teljesítménye 40 százalékkal növekedett.

kép: index.hu