Raktárbank - raktár, telek, telephely - Lokáció fontossága - kiadó ingatlanok
page=content&article=lokacio-fontossaga-kiado-ingatlanok

AZ OLDALUNKON JELENLEG 1678 IPARI INGATLAN TALÁLHATÓ

+36 30 587 3009

+36 30 587 3009


Lokáció fontossága - kiadó ingatlanok

    Az ipari ingatlan keresés esetében, – mint az ingatlanpiac más területein is – az ingatlan helye, azaz a lokációja elsődleges fontosságú. Természetesen a telephely, raktár, műhely, ipari telek ingatlan keresésnél a hely kiválasztásánál elsősorban nem emocionális, - ahogy a lakások esetében – hanem racionális megfontolások dominálnak.

 

    A bérbe adó ipari ingatlan keresők elsődleges szempontja olyan hely megtalálása, ahol meghatározott ideig a biztonságos működés biztosított. Ezt a biztonságos működést biztosíthatja az adott lokációnak a helyi önkormányzat rendelettel szabályozott építési övezeti besorolása. Ipari tevékenységet – raktározást, gyártást, logisztikát, stb – olyan helyen érdemes végezni, ahol ezt az önkormányzati szabályozás megengedi, netán még támogatja is.

 

    A lokáció kiválasztásának következő súlypontos szempontjai még a megközelíthetőség teherforgalommal és tömegközlekedéssel, a közművesítettség, a közvetlen környezet adottságai és az adott ingatlan láthatósága. Budapesten és vonzáskörzetében a kiemelt érdeklődésű helyek az előző szempontoknak is megfelelő régi barnamezős ipari területek illetve a 90’-es évek második felében és a 2000-es évek elején ipari övezetbe vont területek. Budapesten belül az északpesti – újpest, angyalföld, rákospalota - és a délbudai – kelenföld, nagytétény - kerületek, mellett Ferencváros és Kőbánya a legkeresettebb. Budapesten kívül az M0 körgyűrű mentén kialakított ipari területek.Együttműködő partnereink: