Kiadó Raktár Kiadó Telek Kiadó Telephely Eladó Raktár Eladó Telek Eladó Telephely

Az ár szerepe - eladó ingatlanok..    Az ipari ingatlanok árai mutatják talán az ingatlanpiacon a legnagyobb szórást. Megtalálhatók köztük a néhány millió forintos műhelytől kezdve a több milliárd forintba kerülő üzleti-logisztikai parkokig a legváltozatosabb kínálat.

 

    Az ingatlanok árait elsősorban helyük, méretük, állapotuk, funkciójuk határozza meg, de tükrözik a keresettségüket és a fizetőképes keresők számát is.

A 2008-tól kialakult gazdasági válság időszakában a fizetőképes kereslet olyan mértékben lecsökkent, hogy az árak igen jelentősen estek. 2014-től figyelhető meg, hogy az árak esése megállt és stabilizálódtak, vagy enyhe emelkedésbe kezdtek. A válság időszakában a hagyományosan legfontosabb ingatlankeresési szempontot a lokációt is felülírta az ár szerepe.

 

    Természetesen, ahogy a fizetőképes kereslet erősödik úgy az ár fontos, de nem a legfontosabb kritérium. A magyarországi cégek fizetőképessége és hitelképessége a válság hatására romlott. Ezért az ipari ingatlan keresők elsősorban az olcsó, kisebb értékű ingatlanokat keresik. Előnyben részesítik a meglévő épületeket a zöldmezős fejlesztésekkel szemben. A kisebb árfekvésű ingatlanokat saját tevékenység végzésére keresők felújításra, átalakításra szoruló ingatlanokat keresik, elsősorban a 100 millió forint alatti ársávban.

A 100 és 300 millió forint közötti árakon keresők már előnyben részesítik a felkapottabb lokációjú, jó minőségű ingatlanokat.

A 300 millió forint fölötti áru ingatlanok keresői között markánsan elkülönül a közép és hosszútávú befektetési céllal vásárolni szándékozó, jelentős pénzügyi háttérrel rendelkező gazdasági társaságok, pénzügyi, befektetési alapok jó minőségű, hozamtermelő ingatlanokkal kapcsolatos keresési igénye és a gyenge, vagy rossz állapotú, de nagy alapterületű, nyomott áron megszerezhető ingatlanokat kereső társaságok spekulációs célú keresése.


RAKTÁRPIACI INFÓVásárlási tippek

Tippek, tanácsok kezdőknek és haladóknak a blogunk által megkérdezett profi ingatlanügyn&ou

Jótanácsok bérlőknek

Tippek, tanácsok kezdőknek és haladóknak a blogunk által megkérdezett profi ingatlanügynököktől.

Bemutatkozás

A raktarbank.hu Magyarország piacvezető raktár és ipari telek kereső portáljaként működik. Orsz&

Lokáció fontossága - eladó ingatlanok

    Az ipari ingatlan keresés esetében, – mint az ingatlanpiac más területein is – az ingatlan hely