Kiadó Raktár Kiadó Telek Kiadó Telephely Eladó Raktár Eladó Telek Eladó Telephely
HU   |   EN

Hűtött raktár..



Egyes raktárak speciális hőszigetelő és hőmegtartó képességük révén alkalmasak hűtött vagy fagyasztási hőmérséklet biztosítására. Ez jellemzően az élelmiszer ipari termékek raktározása esetén fontos. Megkülönböztetünk hűtő és mélyhűtő raktárakat. Hűtőraktárak esetében a hőmérséklet 0-10 ℃ fok között, míg mélyhűtő esetében a -5C - -20 ℃ fok közötti hőmérséklet biztosított.  A hűtést igénylő termékeknél biztosítani kell a hűtőláncot. Hűtőlánc jelentése, hogy a hűtést igénylő élelmiszerek számára az előállítástól a fogyasztónak történő átadásig, a számára előírt hőfok megszakítás nélkül biztosított. A hűtött élelmiszert 0 – (+5) °C közötti, illetve a gyártó által előírt hőfokon, a gyorsfagyasztott készítményt -18 °C alatti, illetve a gyártó által meghatározott hőmérsékleten kell tárolni. A tárolási hőmérséklet csökkenésével valójában a termék öregedési folyamatát lassítjuk, így élettartama hosszabb lesz. Legoptimálisabb általában, ha a terméket (+2)‒(+5) °C közötti hőmérsékleten tároljuk. Minél közelebb van a termék hőmérséklete a fagyáspontjához, annál lassúbbak az érési folyamatok, ill. az alacsonyabb hőmérsékleten a magas relatív páratartalom biztosítása is kevesebb kipárolgással, súlyveszteséggel jár. Rendkívül fontos azonban, hogy zöldség és gyümölcs tárolásakor a fagyáspontot túllépni nem szabad, mert az a rostok roncsolódását, az áru tönkremenetelét okozza. Fontos továbbá, hogy fagyáspont közeli hőmérsékleten tárolt növényre közvetlenül ne kerüljön víz, mert a felületről történő elpárolgás további hűtőhatással jár, ami a fagyáspont felett tárolt növény felületi fagyását, így szövetroncsolódást okozhat. Nagy nedvességtartalmuk folytán a zöldségek, gyümölcsök felületükön keresztül folyamatosan párologtatnak még betakarítás után is. Ez fokozottabbá válik egy gyors légmozgású hűtött tárolóhelyiségben. Egy átlagos, üres, hűtött tároló relatív páratartalma 55 %, a friss zöldségek, gyümölcsök nedvességtartalma átlagosan 95-98 %. A magasabb páratartalom lelassítja ezt a folyamatot, elősegíti, hogy a termék megtartsa saját nedvességtartalmát. 


RAKTÁRPIACI INFÓ



Vásárlási tippek

Tippek, tanácsok kezdőknek és haladóknak a blogunk által megkérdezett profi ingatlanügyn&ou

Jótanácsok bérlőknek

Tippek, tanácsok kezdőknek és haladóknak a blogunk által megkérdezett profi ingatlanügynököktől.

Bemutatkozás

Üdvözöljük a Raktárbank.hu-n, Magyarorsz&aacut

Lokáció fontossága - eladó ingatlanok

    Az ipari ingatlan keresés esetében, – mint az ingatlanpiac más területein is – az ingatlan hely