Kiadó Raktár Kiadó Telek Kiadó Telephely Eladó Raktár Eladó Telek Eladó Telephely
700-milliard-forint-keretosszeggel-indul-az-exim-hitelprogramja

700 milliárd forint keretösszeggel indul az EXIM hitelprogramja

700 milliárd forint keretösszeggel indul az EXIM hitelprogramja

Idén február 1-jétől elérhető a Baross Gábor újraiparosítási program 700 milliárd forintos keretösszege.

Ezt a hitelösszeget három kedvezményes hitelkonstrukcióra lehet igényelni: beruházási célok, energiahatékonyság fejlesztése, forgóeszközfinanszírozás. A kedvezmény pedig a kamatokban mutatkozik meg, forintnál nem lehet magasabb, mint 6 %, euróban pedig 3,5%-os fix kamatozással lehet igénybe venni az idei év végéig. A hitel a keretösszeg kimerüléséig de legkésőbb 2023. december 15-ig igényelhető.

Kisgergely Kornél, az EXIM Magyarország vezérigazgatója elmondta: a céljuk az EXIM Magyarország vállalati finanszírozások piacán betöltött szerepének további erősítése, valamint a vállalkozások versenyképességének javításán keresztül a teljes hazai vállalati szektor működésének támogatása. Ennek egyik legfontosabb eszköze lesz az EXIM Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram, amelynek révén a bank hatékonyan tudja segíteni a jelentős növekedési potenciállal bíró magyar vállalatok túlélését és új fejlődési pályára állását - tette hozzá.

Az EXIM Magyarország teljes eszközállománya 2022-ben megközelítette a 2000 milliárd forintot, hitelállománya pedig átlépte az 1200 milliárd forintot, mintegy 2800 vállalati ügyfelének csaknem 90 százaléka a kkv-szegmensben működik.

kép: portfolio