a-grebruder-weiss-megduplazza-elektromos-fuvarflottajat A GEBRÜDER WEISS Megduplázza Elektromos Fuvarflottáját - Raktárbank ingatlanpiaci hírek
Kiadó Raktár Kiadó Telek Kiadó Telephely Eladó Raktár Eladó Telek Eladó Telephely
HU   |   EN

A GEBRÜDER WEISS Megduplázza Elektromos Fuvarflottáját

A GEBRÜDER WEISS Megduplázza Elektromos Fuvarflottáját

A GEBRÜDER WEISS Kft. (GW) közel egymilliárd forint értékű megállapodást kötött a Ford Magyarországgal tíz további elektromos furgon beszerzéséről, lehetővé téve ezzel a cég számára, hogy Budapesten és négy magyar nagyvárosban károsanyag-kibocsátás nélkül kézbesítse a küldeményeket.

Varga Bálint, a Gebrüder Weiss Kft. ügyvezetője az eseményen elmondta, hogy a vállalat a három hónapos tesztidőszak pozitív eredményei alapján döntött az elektromos meghajtású szállítási technológia kiterjesztéséről. Az emissziómentes járművek ebben az időszakban Budapest területén a vállalat fővárosi házhozszállítási (B2C) feladatainak 85 százalékát látták el. Az elektromos furgonok minden nap dolgoztak, és havi szinten akár 24 000 kilométert is megtettek a sűrűn lakott budapesti kerületekben. A napi üzemeltetést egyetlen feltöltéssel teljesítették, így a tesztidőszak során több mint 15 000 tonna üvegházhatású gázkibocsátást kerültek el. A teszt egyértelműen pozitív eredménnyel zárult, amely indokolttá tette tíz további elektromos jármű beszerzését.

A vállalat jelenleg Budapesten és négy magyar nagyvárosban károsanyag-kibocsátás nélkül kézbesít küldeményeket a belvárosi zónákban.

A GW elkötelezett a zöld logisztika mellett. Ennek érdekében nyáron Magyarországon elsőként tesztelt hidrogénmeghajtású járművet. A vállalat az elérhető technológiákat alkalmazza a legkorábbi szakaszokban, ideértve a LNG- és a CNG-meghajtást is.

David Bagyó, a Ford Magyarország Ford Pro márkaigazgatója a megrendelés aláírását követően kiemelte az elektromos teherjárművek magyarországi lehetőségeit, kijelentve, hogy a Ford Pro tiszta elektromos E-Transitjával új szintet kínál a magyar vállalkozásoknak a termelékenység és az értékteremtés terén. Az E-Transit a kategória legnagyobb akkumulátorát, hatótávolságát és teljesítményét, valamint egyedi ProPower Onboard funkciót kínál, amely lehetővé teszi az autó áramforrásként való használatát.

A Ford Pro átfogó digitális szolgáltatásai javítják az európai haszonjárművek vásárlóinak termelékenységét. Növelik az autók rendelkezésre állását, csökkentik az üzemeltetési költségeket, és ezzel hozzájárulnak a vállalkozások fenntarthatóságához.

Branko Aczkov, az Ikea operációs fejlesztője kihangsúlyozta, hogy mindkét vállalat hasonlóan gondolkodik és cselekszik a körkörös és klímapozitív üzleti tevékenység terén. Az Ikea számára fontos, hogy a környezettudatos elvek szerint gyártott termékek emissziómentes szállítással jussanak el az emberekhez.

A GW fejlesztési tervei között szerepel a legalább 250–300 kilométeres hatótávolságú elektromos járművek beszerzése is, amelyekkel Miskolc, Debrecen és Nyíregyháza is kiszolgálhatóvá válik.

kép: gebrüderweiss