a-lego-kiboviti-nyiregyhazi-logisztikai-kozpontjat A LEGO kibővíti nyíregyházi logisztikai központját - Raktárbank ingatlanpiaci hírek
Kiadó Raktár Kiadó Telek Kiadó Telephely Eladó Raktár Eladó Telek Eladó Telephely
HU   |   EN

A LEGO kibővíti nyíregyházi logisztikai központját

A LEGO kibővíti nyíregyházi logisztikai központját

A LEGO vállalat bejelentette, hogy mintegy 54 milliárd forintos beruházással tovább fejleszti a nyíregyházi logisztikai központját, emellett pedig tervezi napelemparkjának bővítését és egy geotermikus projekt elindítását is. Erről számolt be Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Nyíregyházán.

A miniszter közölte, hogy a LEGO Manufacturing Kft., amely a dán tulajdonosi háttérrel rendelkezik, az 54 milliárd forintos beruházás keretében 2023-2025 között bővíti csomagoló- és raktárkapacitásait. Az állam 4,3 milliárd forinttal támogatja ezt a fejlesztést, ami lehetővé teszi 300 új munkahely létrehozását.

Szijjártó kiemelte, hogy a LEGO számára kiemelten fontos a környezetbarát működés, ezért tervezik a napelempark bővítését, valamint geotermikus energia felhasználását célzó beruházásokat. Ezek a lépések tovább erősítik Magyarország pozícióját azon húsz ország között, amelyek képesek a környezetszennyezés csökkentése mellett gazdaságuk növelésére.

A miniszter elismerően szólt Kelet-Magyarország utóbbi évekbeli "elképesztő fejlődéséről" is, és rámutatott, hogy kemény munkával sikerült kiegyensúlyozni az ország tőkevonzó képességét. Példaként említette, hogy Nyíregyházán 2014 óta már 18 nagyberuházást támogatott a kormány pénzügyileg.

Szijjártó kihangsúlyozta, hogy a dán vállalatok jelentős szerepet játszanak Magyarországon, és a húsz legnagyobb beruházói közösség között vannak. A kétoldalú kereskedelmi forgalom értéke tavaly 16 százalékkal nőtt, és idén is több mint 10 százalékos növekedést regisztráltak eddig. Az államtitkár közölte, hogy a magyar műanyagipar teljesítménye, a LEGO hozzájárulásával, 2022-ben 15 százalékos növekedést követően, elérte a 3600 milliárd forintot, és a lendület továbbra is folytatódik.

kép: realista