a-still-vallalt-egyedi-automatizalt-raktarat-fejleszt-a-florin-zrt-szamara A STILL vállalat egyedi automatizált raktárat fejleszt a Florin Zrt. számára - Raktárbank ingatlanpiaci hírek
Kiadó Raktár Kiadó Telek Kiadó Telephely Eladó Raktár Eladó Telek Eladó Telephely
HU   |   EN

A STILL vállalat egyedi automatizált raktárat fejleszt a Florin Zrt. számára

A STILL vállalat egyedi automatizált raktárat fejleszt a Florin Zrt. számára

A STILL vállalat Uniós támogatással mintegy 1,6 milliárd forintos beruházással fejleszti a Florin Zrt. logisztikai rendszerét. A Florin Zrt. fertőtlenítő- és tisztítószereket, valamint kozmetikai termékeket gyárt, és most egy új automatizált raktárat épít. A STILL a projekt szállítója és tervezője.

Barta Attila cégvezető az alapkőletétel alkalmával elmondta, hogy az európai uniós és hazai támogatás a fejlesztés költségeinek felét fedezi, és a projekt a Florin Zrt. telephelyfejlesztési programjának záró szakasza. A vállalat korábban már 6 milliárd forintot fektetett gyártókapacitásának modernizálásába. Azonban hiányzott egy készáruraktár, így a termékeket más logisztikai partnerhez szállították, és a csomagolóanyagokat bérelt raktárakban tárolták.

A beruházás során egy több mint 3 ezer négyzetméteres raktárat hoznak létre, amely egy 15 méter magas épületben 5 ezer raklap tárolására alkalmas, beleértve veszélyes anyagokat is. Az áruk mozgatását önjáró targoncák végzik majd, amelyek az anyagáramlási és vállalatirányítási rendszerekkel összekapcsolódnak. Ezáltal csökkennek a vállalat költségei, és javul a versenyképessége.

Szalay Gábor, a KION ITS EMEA Hungary ügyvezető igazgatója kiemelte a kooperáció és az edukáció fontosságát a projekt során. Hangsúlyozta, hogy a megrendelő és a logisztikai kivitelező között szoros együttműködésre van szükség, és az oktatás is kulcsfontosságú a sikeres projekt végrehajtásához.

A STILL által szállított automatizált rendszer magában foglalja a robotika hardver- és szoftverelemeket, valamint a robotok forgalomirányítási rendszerét is. Az új raktárban egy sor önvezető targonca fogja végezni az áru mozgatását, és a rendszer integrálva lesz a Florin Zrt. raktárkezelési szoftverével.

Ezen kívül, az automata gépek részei a raktárnak, és innovatív módon tervezik és gyártják őket, ami csökkenti a gyártási időt, javítja a minőséget és egyszerűsíti a szervizelhetőséget. A projektben 3D kamera is alkalmazásra kerül az áruk azonosítására.

Összességében az automatizált raktár segíteni fog a Florin Zrt.-nek csökkenteni költségeit és növelni versenyképességét, miközben optimalizálja a logisztikai folyamatokat.

kép: newtechnology