logisztika-inkubatorhaz-Nyiregyhaza Multifunkciós termelő és logisztikai inkubátorház épül Nyíregyházán - Raktárbank ingatlanpiaci hírek
Kiadó Raktár Kiadó Telek Kiadó Telephely Eladó Raktár Eladó Telek Eladó Telephely
HU   |   EN

Multifunkciós termelő és logisztikai inkubátorház épül Nyíregyházán

Multifunkciós termelő és logisztikai inkubátorház épül Nyíregyházán

Nyíregyházán újabb mérföldkőhöz érkezett az ipari park fejlesztése, amelyben a Xanga Csoport és a város közös céljai találtak egymásra. A hétfő délutáni alapkőletétel ünnepségen egy 7000 négyzetméteres multifunkciós termelő és logisztikai inkubátorház alapkövét helyezték el a déli ipari parkban. 

A Nyíregyházi Iparfejlesztési Alap portfóliójába tartozó Nyia Rising Kft. által támogatott beruházás első ütemében egy 18 ezer négyzetméteres, modern és környezettudatos multifunkciós inkubátorcsarnok épül, melynek első, közel 7 ezer négyzetméteres része "shell and core" állapotban 2025 elejére készül el. Ez lehetővé teszi, hogy a városba betelepült és a jövőben érkező vállalatok megkezdhessék technológiai transzferüket és tevékenységüket az épületben.

A következő években a Xanga csoport tervei szerint a 15 hektáros fejlesztési területen további ütemekben több tízezer négyzetméternyi ipari és logisztikai épületkomplexum épül majd, melynek összértéke meghaladja a 10 milliárd forintot.

A projekt finanszírozását a Xanga Ventures Magántőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Nyíregyházi Iparfejlesztési Alap biztosítja, amely a város ipari fejlődését hivatott elősegíteni.

 

kép: szon.hu