magyarorszag-nagyobb-ipari-parkjai-az-orszag-kulonbozo-regioiban Magyarország nagyobb ipari parkjai, az ország különböző régióiban - Raktárbank ingatlanpiaci hírek
Kiadó Raktár Kiadó Telek Kiadó Telephely Eladó Raktár Eladó Telek Eladó Telephely
HU   |   EN

Magyarország nagyobb ipari parkjai, az ország különböző régióiban

Magyarország nagyobb ipari parkjai, az ország különböző régióiban

Magyarország ipari ingatlanpiaca dinamikusan fejlődik az utóbbi években, és a nagyobb városokban, mint például Budapest, Győr, Miskolc, és Szeged, sok ipari ingatlanprojekt valósult meg.

Az elmúlt években a logisztikai központok iránti kereslet növekedése Magyarországon kiemelkedő volt. Az ország földrajzi elhelyezkedése miatt, központi szerepet játszik Európa logisztikai hálózatában. Az ipari ingatlanok piacának növekedése a folyamatok automatizálása, az okos technológiák és a fenntarthatóság iránti igények miatt is fokozódik.

Az ipari ingatlanfejlesztések Magyarországon általában a nagyobb városok mellett található ipari parkokban zajlanak. Ezek az ipari parkok általában jól felszereltek és elérhetőek az autópályákhoz, vasúti csomópontokhoz, repülőterekhez és kikötőkhöz( Mo-n annyira nem jellemző). Néhány Magyarországon található nagyobb ipari park, a Budapest Airport Cargo City, a Győr-Gönyű Logisztikai Központ, vagy a Debreceni Regionális és Innovációs Tudáspark.

A Budapest Airport Cargo City egy nagy logisztikai központ a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett, amelyet a Budapest Airport fejlesztett ki. A terület összesen 51 hektárt foglal magába, és 2020-ban nyitotta meg kapuit.

A Cargo City egy multifunkcionális létesítmény, amely kiszolgálja a repülőtér árufuvarozási igényeit. A létesítmény két részből áll: a cargo terminálból és az azt körülvevő logisztikai parkból. A terminál összefogja a repülőtér szállítási folyamatait, és a park pedig helyet biztosít az áruk tárolásához, a logisztikai szolgáltatásokhoz és az irodákhoz.

A cargo terminál nagyon modern, több mint 32 000 négyzetméteres, és nagy teljesítményű anyagmozgató berendezésekkel van felszerelve, ami lehetővé teszi az áruk gyors és hatékony kezelését. A terminál 12 rakodóállással rendelkezik, és lehetővé teszi a repülőgépekhez történő közvetlen hozzáférést. Az áruk könnyen és gyorsan áthelyezhetők a terminálba és a logisztikai parkba is.

A logisztikai park a cargo terminál mellett található és lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy olyan szolgáltatásokat kínáljanak, mint a raktározás, a szállítás és az irodabérlet. Az épületek számos szolgáltatással rendelkeznek, mint például a biztonságos árukezelés, a konténer- és palackmosás, az áruszállítás, valamint különböző környezetbarát megoldások.

A Budapest Airport Cargo City egy olyan fejlesztés, amely erősíti Magyarország súlyát a nemzetközi logisztikai hálózatban, és biztosítja az ország számára a gazdasági fejlődés lehetőségét.

A Győr-Gönyű Logisztikai Központ ipari park a Nyugat-Dunántúlon található, amelyet 2011-ben hoztak létre. Az ipari park területe több mint 340 hektár, és a Győr-Moson-Sopron megyei Gönyűn található, amely stratégiai helyen helyezkedik el a Budapest és Bécs közötti autópályán és vasúti fővonalon.

Az ipari parkban számos nagy nemzetközi vállalat működik, mint például a Hankook, a Samsung és az Audi. Az ipari parkban azonban nem csak nagyvállalatok találhatók, hanem kis- és közepes vállalkozások is lehetőséget kaptak arra, hogy itt telepedjenek le.

Az ipari park kiváló infrastruktúrával rendelkezik, beleértve a korszerű utakat és az összes közművet, valamint a modern épületeket és a biztonságos környezetet. Az ipari park számos szolgáltatást kínál a cégeknek, mint például az adó- és jogi tanácsadást.

Az ipari park célja a gazdasági növekedés és a munkahelyteremtés előmozdítása a régióban. A park jelenleg számos vállalkozásnak ad otthont, többek között a Wuppermann Hungary Kft-nek, thyssenkrupp Materials Hungarynek is és a tervek szerint a jövőben további vállalkozások telepednek le itt, amelyek új munkyhelyet teremtenek.

A Győr-Gönyű Logisztikai Központ fontos szerepet játszik a Nyugat-Dunántúl gazdasági fejlődésében, és vonzza a nemzetközi vállalkozásokat, amelyeknek lehetőséget ad arra, hogy Magyarországon telepedjenek le.

A Debreceni Regionális és Innovációs Tudáspark tudományos és technológiai park Debrecenben, amely az innovatív vállalkozások és az oktatási intézmények közötti együttműködésre épül. A tudáspark területe mintegy 70 hektár, és a Debreceni Egyetem Campusán található.

A parkban sok oktatási és kutatási intézmény található, beleértve a Debreceni Egyetemet, az MTA Atommagkutató Intézetét, az agrártudományi és élelmiszertudományi kutatóintézeteket, valamint a város ipari parkját. Az ipari parkban az élelmiszer- és italipar, az orvostechnikai és az elektronikai ipar, valamint a szoftverfejlesztési vállalkozások és a kutatási és fejlesztési központok működnek.

A tudáspark azzal a céllal jött létre, hogy segítse a kutatás és az innováció előmozdítását, valamint támogassa a tudástranszfert a vállalkozások és az oktatási intézmények között.

A parkban található kutatóközpontok és oktatási intézmények segítenek a vállalkozásoknak a kutatási és fejlesztési tevékenységek végzésében, valamint az új termékek és szolgáltatások megalkotásában. A park nagyon modern, környezetbarát és innovatív létesítményeket kínál az itt működő cégeknek, és lehetőséget nyújt a vállalkozásoknak a szakemberek és a tehetséges hallgatók toborzására és képzésére.

 

Mekkora a kereslet ma Magyarországon az ipari ingatlanok iránt?

Az ipari ingatlanok kereslete napjainkban világszerte jelentős. Az ipari ingatlanokra való keresletet általában az ipar, a logisztika, az e-kereskedelem és az okostelefonok által generált üzleti tevékenység növekedése mozgatja.

Az ipari ingatlanok iránti kereslet a logisztikai szektorban kiemelkedően erős, különösen az online vásárlások robbanásszerű növekedése miatt. A nagy online kiskereskedők és az áruházláncok az elmúlt években jelentős befektetéseket hajtottak végre az új logisztikai központok, az automatizált raktárak és a szállítási infrastruktúra fejlesztése terén.

Az ipari ingatlanok piaca további növekedést mutat az új technológiák és a fenntartható fejlesztések iránti igény miatt is. Az intelligens gyárak, a megújuló energiaforrások és a zöld épületek iránti kereslet növekszik, és az ipari ingatlanok piaca ezen trendekkel összhangban igyekszik fejlődni.

Magyarországon is növekvő kereslet tapasztalható az ipari ingatlanok iránt, különösen a logisztikai központok terén. Az ország földrajzi elhelyezkedése miatt központi szerepet játszik az Európai Unió logisztikai hálózatában, így sok nemzetközi vállalkozás már régóta működik Magyarországon, és igen jelentős a gyártási célú ingatlan kereslet is.

Összességében az ipari ingatlanok iránti kereslet napjainkban világszerte erős, az ipar, a logisztika, az e-kereskedelem és a fenntartható fejlesztések iránti kereslet miatt várhatóan tovább fog növekedni.

 

képek: Budapest Airport, Logisztika.com, civishír