Kiadó Raktár Kiadó Telek Kiadó Telephely Eladó Raktár Eladó Telek Eladó Telephely
raktari-ergonomia-a-kozeppontban

Raktári ergonómia a középpontban

Raktári ergonómia a középpontban

Lassan minden vállalat felismeri, hogy a munkavállalók megtartása egyik fő pillérje a munkafolyamat során a raktári munkavégzés ergonómiájának javítása. Erre már több mechanizmus, gépezet áll rendelkezésünkre, többek között felsorolható a magasságot szabályozható asztal, a különböző tervezőszoftverek, exoszkeleton.

A raktári munkavállalók rengeteg munkafolyamat közül válogathatnak, ezeket a munkafolyamatokat pedig a munkáltatók szeretnék megkönnyíteni, hogy a vállalton belül ne legyen fluktuáció. Munkáltató és a munkavállaló több évig, évtizedig együtt, közösen dolgozhasson. Ezért a foglalkoztatók elkövetnek mindent, hogy megtudják, mivel tudják segíteni, fejleszteni a munkafolyamatokat a munkavállalók megtartása érdekében.

A Southworth Products értékesítése menedzsere, Pete Horne kifejezetten az ergonomikus raktári megoldásokra szakosodott.

A Logistics Management szakportálnak elmondta, hogy a vállalatok olyan eszközöket keresnek, amit mindkét kézzel, ballal és jobbal is ill. testmagassághoz is állíthatóak. Jelenleg az emelőasztal az, amit nagyon keresnek a vállalatok.

Az ergonomikus munkaeszközöket készítő Dan Smith, a Treston értékesítési menedzsere elmondta, hogy nem csak könnyebben használható eszközöket, de kevesebb foglalkoztatást, kevesebb képzést igénylő gépeket, eszközöket keresnek. A munkaerő- megtartást befolyásoló tényezője, az egyszerűen kezelhető, a munkavállaló igényei szerinti állítható berendezések.

 

Egyre jobban terjed az új, modern ergonómia, ami nem más, mint az exoszkeletonok.

Jelentése: Olyan külső vázszerkezet, ami az ember testére csatolva kiegészíti vagy helyettesíti az illető saját izmait. Ezzel lehetővé teszi, hogy bénulás esetén is járjon vagy fáradtság nélkül emeljen fel izomerővel szinte megmozdíthatatlan tárgyakat.

Az exoszkeletonokat fejlesztő Matthew Marino kifejtette: „Ha az emberek kevésbé fáradtak a nap, a hét, a hónap vagy a műszak utolsó néhány órája folyamán, a cégek egy termelékenységi löketet kaphatnak a periódusban anélkül, hogy a dolgozók azt érzékelnék. Úgy végezhetik munkájukat, ahogy normál esetben is tennék, csak éppen kevésbé fáradtan, néhánnyal több dobozt megemelve.”