tarolohely-maximalizalasa-a-jungheinrichhel Tárolóhely maximalizálása a Jungheinrichhel - Raktárbank ingatlanpiaci hírek
Kiadó Raktár Kiadó Telek Kiadó Telephely Eladó Raktár Eladó Telek Eladó Telephely
HU   |   EN

Tárolóhely maximalizálása a Jungheinrichhel

Tárolóhely maximalizálása a Jungheinrichhel

A Zólyomban található Continental Automotive Systems Slovakia magas teljesítményű féknyergeket és elektronikus rögzítőfékeket gyárt nemzetközi autógyártók részére. A Jungheinrich segítségével tervezték és építették a raktárat a vállalat dinamikus növekedése érdekében, amely a lehető legnagyobb raktárállványzati sűrűséget biztosítja.

A szlovákiai telephely hidraulikus fékrendszerek terén játszik vezető szerepet, és egy gyorsan növekvő kutatási és fejlesztési központtal is rendelkezik. Több mint 200 mérnök és szakember dolgozik az autógyártók jövőbeli fékrendszerein. 2016-ban keresték fel először a Jungheinrichet, hogy két automata silóraktárat tervezzen és építsen.

Joerg Rosenland, a Continental ellátási lánc menedzsment vezetője szerint a projekt célja egy modern munkahely kialakítása volt, amely növeli a munkahatékonyságot. A raktárak impozáns méretekkel rendelkeznek, és az építménymagasság hatékony kihasználására törekedtek. A Jungheinrich több javaslatot tett az ügyfél igényeinek kielégítésére, többek között szűkfolyosós raktármegoldást magasraktári targoncákkal.

A két automata magasraktár építése 2018 januárjában kezdődött és egy év múlva került átadásra. A raktárak lenyűgöző paraméterekkel rendelkeznek és ezer tonna acél felhasználásával épültek. A raktárak egy központi vezérlőrendszerhez kapcsolódnak, amely elektronikus megbízásokat ad ki a raklapok fel- és lerakására. Így ügyfeleik rugalmasabban, hatékonyabban és gyorsabban tudnak alkalmazkodni a piaci igényekhez.

Az automata magasraktárak előnyei közé tartozik az alapterület hatékony kihasználása, a személyzeti költségek csökkentése és a függőleges raktárterület hasznosítása. A munkaerőhiány kevésbé korlátozza a raktár működését, ezen kívül a raklapkezelés nagyobb pontossága, az alacsony hibaarány és az általános pénzügyi hatékonyság is előnyös más megoldásokhoz képest.

Amint Tomás Pavlík, a Continental Automotive Systems Slovakia anyagáramlásért felelős vezetője kifejtette, a jelenlegi megoldás egyértelműen a 21. század technikáját képviseli: "A raktárépítés lehetővé tette raktárgazdálkodásunk optimalizálását, célul kitűzve az anyagok külső tárolóhelyeken történő tárolásának költségeinek minimalizálását."

Mit javasol a Jungheinrich azoknak az ügyfeleknek, akik hasonló igényekkel rendelkeznek, mint a Continental Automotive Systems Slovakia?

Az első és legfontosabb lépés, hogy az ilyen projekteket időben meg kell tervezni. A tervezett raktárak létrehozásához stabil üzleti tervre és megalapozott folyamatokra van szükség. Az automatizált raklapos raktárak építésénél fontos a beszállítók közötti szoros együttműködés és az informatikai szakértők időben történő bevonása. "A partnereknek érdemes fontolóra venniük a tervezett rendszer számítógépes szimulációját a nagyobb hatékonyság érdekében, így elkerülhetők a későbbi komplikációk" - hangsúlyozta Marian Jancík, hozzáfűzve, hogy a megrendelő és a fővállalkozó közötti szoros együttműködés sem elhanyagolható. Figyelembe kell venni a lehetséges telephelyi korlátokat és egyéb külső tényezőket is, például a szükséges dokumentáció elkészítését a légügyi hatósággal való együttműködés során. Végül mindig érdemes alaposan megvizsgálni a talaj alapvető geológiai jellemzőit.

kép: jungheinrich