Kiadó Raktár Kiadó Telek Kiadó Telephely Eladó Raktár Eladó Telek Eladó Telephely
ujrahasznositott-csomagolasok-az-autoiparban

Újrahasznosított csomagolások az autóiparban

Újrahasznosított csomagolások az autóiparban

Az autóipar rengeteg olyan anyaggal dolgozik, amik újrahasznosíthatóak, ezért az újrahasznosított csomagolások igen fontosak ebben az iparágban is.

A pandémia időszaka rámutatott olyan dolgokra, amik újabb trendeket hozott magával. Az ömleszetett konténerektől kezdve, a műanyag raklapokon és fedőrendszereken át az egymásra tehető ládákig, hosszú lenne a lista felsorolni mindet. A változások, amit a pandémia okozott, nagyszerűen alkalmazhatóak a mindennapokban.

Leginkább zárt hurkú rendszerben dolgoznak az autógyártók, ami teljesen jól beépíthető a fenntartható fejlődés eljárásába. Így nincs szükség a folyamatosan eldobható, egyszer használatos raklapokat és tárolókat megvenni. Az újrahasznosítás abból a szempontból is remek ötlet ebben az iparágban is, mert így ezeket a raklapokat, tárolókat nem dobják ki, nem keletkezik temérdek szilárd hulladék. Nem csak, hogy pénzt spórolnak vele, de kevesebb szén-dioxid kibocsátás is keletkezik.

Az autó alkatrészek szállítása és tárolása miatt a legmagasabb védelemmel kell ellátni. A visszaforgó műanyag ládák erőteljes tárolást nyújtanak, csökkentett utazási költséggel, de folyamatosan jönnek új ötletek, hogy a logisztikai folyamatokat, hogyan lehetne biztonságosabbá és költséghatékonyabbá tenni. A Schoeller Allibert olyan csomagolásokat gyárt, amik egyrészről újrahasznosíthatóak, továbbá a visszaúton kevesebb helyet foglalnak, tehát lecsökkentik az üresjáratokat, ami azt teszi lehetővé, hogy maga a rakodótér több árucikkel feltölthető.

Az újrafelhasználható csomagolás jellemzői: a szilárd hulladék kiszorítása, magasabb szintű termékvédelem, tartósabb, hatékonyabb szállítási költség, automata összeszerelő sorokhoz is alkalmazható, szabványos csomagolás.

A szakértők egy olyan jövőt képzelnek el, ahol az elektromos járművek szerepe jelentős mértékben fel fog értékelődni a mindennapok során. Amennyiben ez bekövetkezik, úgy az autóipar és a visszaforgó csomagolások közötti partnerség csak tovább fog fejlődni, figyelembe véve a változó igényeket.